Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΜΑΡΑΘΏΝΑ: Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός, η καλή συνέχεια όμως είναι το υπόλοιπο ήμισυ...

Γάτες τρώνε από υπόλοιπα τροφών καθαρίζοντας τις συσκευασίες!
Η έλλειψη καυσίμων κίνησης στα απορριμματοφόρα του Δήμου Μαραθώνα ανέδειξε εκτός των άλλων, την διαπίστωση από όλους μας του τεράστιου όγκου των απορριμμάτων,  το περιεχόμενο των οποίων κατά μεγάλο ποσοστό δεν ανακυκλώνεται, από το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων.
Τον τελευταίο μήνα με χαρά, διαπιστώσαμε την έναρξη του συστήματος ανακύκλωσης με τους μπλε κάδους στον Βαρνάβα την οποία θεωρούμε μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος του Δήμου, καθώς επίσης είδαμε την άμεση ανταπόκριση του κόσμου, αφού από τις πρώτες μέρες ξεχείλιζαν οι κάδοι. Κατόπιν όμως καταγγελιών τις οποίες διαπιστώσαμε και εμείς , η συλλογή των υλικών από τους μπλε κάδους εμπεριέχει πολύ μεγάλο ποσοστό μη ανακυκλώσιμων προϊόντων.
Ρωτάμε τα εξής:
1.    Γνωρίζει ο κύριος Δήμαρχος ότι ουσιαστικά δεν γίνεται ανακύκλωση με το σύστημα των μπλε κάδων;
2.    Έχει εκπαιδευτεί το προσωπικό για τον τρόπο συλλογής και ενημερωθεί για την αναγκαιότητα αυτού του συστήματος;
3.    Σε περίπτωση που έχει διαπιστωθεί δυσλειτουργία του συστήματος τι προβλέπεται να γίνει;

4.   Γνωρίζει ότι η επιτυχία της ανακύκλωσης στηρίζεται στην συστηματική ενημέρωση των δημοτών (πόρτα-πόρτα); 
5.    Γνωρίζει ο κύριος Δήμαρχος του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ την κατάσταση που επικρατεί με την καθαριότητα του περιβάλλοντος; Δηλαδή, Σκουπίδια, βαριά αντικείμενα, συσκευές, κλαδέματα κλπ σε δρόμους, ρεματιές, αλλά και σε κτήματα ιδιωτών αγροτών;
Ο κόσμος φαίνεται να έχει απογοητευτεί , πράγμα που το καταλαβαίνουμε, αφού η συνέχιση της κατάστασης αυτής θα οδηγήσει στην απαξίωση της λειτουργίας του συστήματος ανακύκλωσης στη γένεση της. Τέλος, αναιρείται στην πράξη η δέσμευση του κυρίου Δημάρχου για την εγκατάσταση στο Δήμο, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συλλογής απορριμμάτων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης αναιρεί και τις όποιες προσπάθειες  για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας - οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...