Το πιστεύουμε ή δεν το πιστεύουμε οι πολίτες διαμορφώνουν την πολιτική των πολιτικών όταν αγωνίζονται και διαμαρτύρονται, όταν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κον Δήμαρχο Μαραθώνα ---- Αριθ, Πρωτ. 7839- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



Είναι τόσο δύσκολο κύριε Δήμαρχε του Μαραθώνα ;

Του Θανάση Παριώτη, Δάσκαλος – Ναύπλιο
Άρθρο | Τρί, 06/09/2011 - 19:13
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ  με ένα κλικ στον σύνδεσμο

Πολιτισμένος δε  «Γεννιέσαι». « Γίνεσαι», 
Αγαπητέ Δήμαρχε του Ιστορικού αυτού Δήμου Μαραθώνα,
Το Ελληνικό Κράτος μας έμαθε ότι για να μη «τιμωρηθεί» με  μεγάλα πρόστιμα για τις παράνομες χωματερές  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία νέων  χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. ( Δείτε το Τσίρκο που πάνε να φτιάξουν στο Γραμματικό).
Οι παράνομες χωματερές σιγά-  σιγά κλείνουν και ο παραλογισμός και η αδιαφορία ξεδιπλώνετε  στο μεγαλείο της.
Επίσης, το Ελληνικό Κράτος μας έμαθε, ( μιας και ο μισός πληθυσμός ζει στο Λεκανοπέδιο), ότι καλώς μέχρι σήμερα τα απορρίμματα πήγαιναν στο ΧΥΤΑ Φυλής. Η περιοχή αυτή ήρθε σε κορεσμό και δικαίως αναζητεί απεγνωσμένα «νέους» τόπους και χώρους να γεμίσουν με τα απορρίμματα μας.
Σήμερα το Γραμματικό και η Κερατέα. Αύριο μια άλλη υποβαθμισμένη περιοχή, αλλά στις υποψήφιες αυτές περιοχές ποτέ δεν θα είναι η Εκάλη, η Πολιτεία, η Κηφισιά, η Γλυφάδα ή η Βούλα. !!! Κάτι παράξενα πράγματα που συμβαίνουν,  έτσι δεν είναι ???
Το τι απορρίμματα καταλήγουν στις χωματερές !! Πώς καταλήγουν !! Αν θα έπρεπε να καταλήγουν  ή αν θα μπορούσαν να δεχτούν κάποια επεξεργασία  πριν τη «Ταφή» τους. Κανένας λόγος δε γίνεται !!
Τα αρμόδια Υπουργεία έχουν ήσυχη την Οικολογική τους Συνείδηση. Είναι ευχαριστημένοι που τα απορρίμματα καταλήγουν στο Νόμιμο ΧΥΤΑ Φυλής ,( λες και εκεί οι κάτοικοι δεν έχουν ψυχή), όσο για την ανακύκλωση δεν γίνεται λόγος ποτέ.   
Η  Δημοτική αρχή του Μαραθώνα «τρέμει» να δώσει  κίνητρα για την ανακύκλωση....... ή  Γίνεται άραγε «Ανακύκλωση» στο Δήμο Μαραθώνα ????????
Συνεχίζει  άραγε η Μαραθώνιος Αναπτυξιακή να ανακυκλώνει στην Β.Α  Αττική ???????
Αν όχι, με ποιο τρόπο γίνεται τώρα ανακύκλωση στο Διευρυμένο  και Ενιαίο Δήμο Μαραθώνα ???  Ερωτώ το Δήμαρχο που τόσο μεγάλο αγώνα κάνει να αποτρέψει τη Δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό !!
Ποτέ δεν έλαβα απάντηση  Κύριε Δήμαρχε για το ερώτημα από τις 06 Απριλίου 2011    "  Αριθ, Πρωτ.  7839   "  
Αυτά για την ώρα !
Με Τιμή
Κυριάκος  Γκίκας
ΥΓ 1. Η ίδια προχειρότητα που γίνεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ίδια προχειρότητα γίνεται στη Παιδεία, στην Οικονομία, στην Υγεία και σε άλλους τομείς.  Φυσικά εδώ δεν φταίει ο Δήμαρχος. Εδώ φταίμε εμείς !!!!

Σχετικά: Διαβάστε τα...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σχολιάστε γράψτε την γνώμη σας, συμπαραταχθείτε...